skip to Main Content
US Dolar Meningkat Walapun Data Pengilangan Yang Dikeluarkan Lemah.

US Dolar meningkat walapun data pengilangan yang dikeluarkan lemah.

Dolar A.S. meningkat pada hari Rabu di Asia meskipun kebimbangan mengenai ekonomi A.S. yang perlahan.

Indeks dolar A.S. meningkat 0.1% walaupun selepas pembacaan lemah terhadap data pengilangan Amerika ditambah pula dengan kebimbangan mengenai pertumbuhan ekonomi.

Laporan dari Institut Pengurusan Pembekalan menunjukkan PMI pembuatan ISM jatuh ke 47.8, dan merupakan paras terendah dalam 10 tahun. Data lemah menyebabkan saham A.S. lebih rendah semalaman manakala ekuiti Asia juga didagangkan lebih rendah pada perdagangan pagi hari ini.

Pasangan USD / CNY tidak berubah pada 7.1477. Perayaan yang menandakan 70 tahun pemerintahan Komunis di China sebahagian besarnya dibayangi oleh protes di Hong Kong, apabila demonstrasi ditembak oleh polis buat kali pertama sejak pergolakan politik bermula pada bulan Jun.

Pemimpin China Xi Jinping pada hari Selasa mengatakan prinsip “satu negara, dua sistem” di bawah mana Hong Kong diurus harus ditegakkan, dan “tidak ada kekuatan yang dapat menggoyangkan dasar bangsa besar ini.”

“Tiada kuasa boleh menghalang orang Cina dan negara China maju,” katanya.

Sementara itu, pasangan GBP / USD jatuh 0.2% kepada 1.2280. Dalam episod terkini Brexit saga, Perdana Menteri UK iaitu Boris Johnson ditetapkan untuk mendedahkan tawaran Brexit terakhirnya kepada Kesatuan Eropah kemudian pada hari itu. Dia menjelaskan bahawa Britain tidak akan berunding dengan lebih lanjut sekiranya perjanjian itu tidak terlibat dan akan meninggalkan pada 31 Oktober ini.

“Rakan saya, saya takut bahawa selepas tiga setengah tahun orang mula merasakan bahawa mereka digunakan seperti orang bodoh. Mereka mula mengesyaki bahawa ada kuasa di negara ini yang semestinya tidak mahu Brexit disampaikan sama sekali, “katanya, menurut ekstrak yang dikeluarkan oleh pejabatnya.

“Mari kita buat Brexit pada 31 Oktober dan sehingga pada 2020 negara kita boleh bergerak.”

Pasangan USD / JPY naik 0.1% kepada 107.84.

Miera Chin

Miera Chin merupakan forex trader dan juga admin bagi website roadtoftt.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top