skip to Main Content
US Dolar Jatuh Apabila Powell Bagi Amaran Kesediaan Untuk Menurunkan Kadar.

US Dolar jatuh apabila Powell bagi amaran kesediaan untuk menurunkan kadar.

Signal dari Powell memberi amaran bahawa bank sentral bersedia untuk memotong kadar faedah menyebabkan US Dolar jatuh pada hari khamis ini. Walaupun laporan kerja yang dikeluarkan minggu lepas sangat memberangsangkan namun Powell maklum keseluruhan pertumbuhan hanya sederhana dan juga berkata “ada risiko inflasi yang lemah akan menjadi lebih gigih daripada yang kita jangkakan sekarang.”

“Kemajuan yang ketara pada perdagangan bertukar menjadi ketidakpastian yang lebih besar, dan hubungan kami dalam perniagaan dan pertanian melaporkan kebimbangan yang lebih tinggi terhadap perkembangan perdagangan,” kata Powell, sambil menyatakan bahawa pelaburan perniagaan “nampaknya perlahan” dalam beberapa bulan kebelakangan ini.

Sementara itu, pasangan USD / JPY turun 0.5% kepada 107.96. Kazuo Momma, bekas pengarah eksekutif di Bank of Japan (BOJ), dalam satu temu bual Selasa bahawa bank pusat perlu melanjutkan ikrarnya untuk mengekalkan kadar yang sangat rendah di negara ini.

“Tempoh panjangan bergantung kepada prospek ekonomi BOJ,” kata Momma. “Ia akan secara agresif memanjangkan panduan jika jelas ekonomi dunia tidak akan dijangkiti dalam tempoh enam bulan,” katanya.

“BOJ kini meletakkan berat pada pentingnya menghantar mesej yang kuat bahawa ia akan terus diteruskan dengan pelonggaran monetari,” katanya.

Miera Chin

Miera Chin merupakan forex trader dan juga admin bagi website roadtoftt.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top