skip to Main Content
Sale

Workshop Forex Beginner

RM600.00 RM400.00

Rated 0 out of 5
(be the first to review)

Description

Forex Beginner merupakan satu workshop khusus untuk bantu anda yang sangat zero tak tahu apa dalam Forex Trading.
Ini kerana pengalaman saya dalam mengajar dan berkongsi lebih 30,000 trader, melalui online dan offline saya dapati ada satu masalah common berlaku.
Masalah ialah, TAK TAHU APA LANGSUNG!
1. Tak tahu nak buka akaun, nak pakai broker apa, nak guna metatrader 4.0 macam mana. Benda ini Nampak mudah, tapi ini main peranan penting dalam trading! Awal pun ntah ke mana, macam mana nak pergi ke peringkat seterusnya?
2. Nampak dalam grup telegram atau FB senang je orang trade, dan mula ikut, tapi tak faham apa. Ini sebab simple sahaja, tak ada asas dalam Forex. Asas ini benda penting, ia tak sama dengan cuba cuba ikut. Ia tak sama dengan orang dah lama faham. Dan ia tak sama dengan apa anda faham sebelum ini. Forex ialah dunia berlainan, Bahasa dan cara berfikir tak sama sama sekali.
3. Dan tak tahu apa itu timeframe, multi-timeframe malah akan jadi pening tak tahu apa, dan ini main peranan penting. Sebab tak tau semua ini macam mana nak baca dan analisa graf?
Ini semua perlu pembelajaran tersusun, ibarat masuk sekolah tadika untuk kenal ABC, 123, Alif Ba Ta, dan seterusnya ada kebolehan membaca dan mengira. Ini sama lah Forex. Tak kenal ABC, 123, Alif Ba Ta dalam Forex, anda nak expect buat profit dalam Forex? Memang tak la kan?
Jadi untuk siapa forex ini? Siapa boleh start dan sesuai untuk siapa?
Forex nie sesuai untuk semua pun? Haa macam tak logik kan. Ia macam tanya soalan, basikal nie untuk siapa? Kereta nie siapa boleh pakai? Kapal terbang nie siapa boleh naik?
Semua orang boleh lah!
Forex ini bukan lahir-lahir je pandai jadi Forex trader. Ia merupakan skil, dan skil ini boleh belajar. Macam skil belajar kenal abc, cara bawa basikal, cara pandu kereta, cara nak buat akaun, itu ini.
Semua itu skil yang boleh belajar.
Jadi siapa yang paling bagus?

1. Adik adik yang masih belajar
a. Ini macam pelik bunyinya, saya sangat suka adik-adik ceburi awal bidang ini, pasal anda akan terbuka pasal mindset dan intelligent cara berfikir dalam financial dan wealth creation.
b. Ini sebenarnya susah bagi saya dulu, tak ada siapa ajar, ibu bapa tak ajar, sekolah tak ajar, university tak ajar, tempat kerja tak ajar. Saya kena cari sendiri dan kumpulkan dari pelbagai sumber.
2. Anda yang rancang masa depan, sekarang bekerja, quite okay, dan ada 1-2 orang anak.
a. You definitely kena start now. Umur atas 25 tahun ke 40 tahun ini ruang anda sebenarnya.
b. Ini kerana kalau anda tak celik pandai masa ini, anda akan jauh rugi, dan akan terima ‘bala’ masa hari tua nanti.
c. Anda kena ada skill yang boleh didevelop sekarang, anda kena faham konsep saving, invest, reinvest dan compounding dari sekarang.
d. Anda kena jelas masa depan anda, anda kena ada financial security, protection dan juga financial freedom. Tapi kena mula sekarang! Forex ialah salah satu vehicle untuk bawa anda.
3. Anda yang dah dekat PENCEN!
a. Ini persedian pencen penting, anda tak mula sekarang, lagi lah nanya nanti abang kakak!
b. Ini kena start sekarang, anda akan ada duit pencen. Tapi jangan sia-siakan duit tu arah tak sepatuhnya, cuba invest atau buka bisnes tak tentu hala.
c. Rugi apa anda usahakan, anda perlukan ilmu, dan gunakan bidang financial investment sebagai sumber anda.
d. Anda juga tak mahu ‘mati awal’, peratus tinggi ialah anda tak buat apa apa, sel sel otak akan start mula ‘mati’. Ini bukan saya cakap, ini research cakap.
e. Anda akan mula gunakan otak anda, usaha anda, dapat kelompok yang support sama buat, ini akan bina budaya sihat, sihat pada kesihatan diri dan kewangan.
Jadi macam mana nak start?

Start dengan Forex Beginner!

Forex Beginner ini satu-satunya program yang mula dari ‘bodoh’. Dari tak tahu apa langsung, level tak tahu nak klik mana pun!
Program ini saya jalankan daripada 9am hingga 10pm. Kira kira 13 jam!
9am – 10am

1. Pengenalan dan diskusi grup fokus. Pemantapan halatuju dari Coach Gero dan alignment pengenalan peserta supaya sama arah.
2. Konsep ‘mind state’ dari Gamma, Beta ke Alpha

Reviews

There are no reviews yet.

Leave a customer review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top