skip to Main Content
LEBIH BANYAK INSTITUSI PEGANG BOND RMB PADA NOVEMBER LEPAS.

LEBIH BANYAK INSTITUSI PEGANG BOND RMB PADA NOVEMBER LEPAS.

ehh coach, apa jadah maklumat kau bagi aku nie.. apa kaitan ngan hidup aku dan forex..


BAPAK ADA KAITAN WOI..


Ini nak bagitahu..

  1. Walaupun US Bond naik mendadak sebab FED menten kadar interest dia pada November, masa sama banyak duit pelabur luar negara masih lagi memilih untuk pegang Bond RMB.
  2. Dan paling melampau gaban, mereka jangkakan akan sampai Trillion Trillion nanti sebelum 2019. Banyak banyakk..
  3. Dah kenapa RMB nie pulak jadi halnya? Aku nie pakar full margin NFP FOMC, apa kaitan nie coach ya Allah.
  4. Camnie Dol, Antara sebab kenapa pedagang luar negara pegang dan terus labur ke Bond RMB, sebab mereka percaya Bond di US nie sementara je.
  5. Poyo Trump je tu.. kau duk follow tweet dia kau pun sekali bengong.
    Dan kaitan dengan hidup kau pakar full margin 100usd jadi 40 million sebulan ini kaitan dia..
  6. Kaitan dia ialah FED jangka akan sambung potong rate lagi dalam 6 bulan pertama 2020.
  7. Jadi secara tak langsung, kelebihan spread pada RMB jadi lagi menarik tertarik kau memang debom.
  8. Jadi sini pelabur akan kaw kaw beli masa price tengah cantik melentik gitu.
  9. Lagi satu ambil kesempatan dalam kesempitan bonus policy RMB,
    Soo kau trader pagi kaut 100k usd , petang kaut 70k usd, selagi target tak capai 500k sehari kau tak berhenti trade.
  10. Kau boleh la ambil maklumat nie, interest rate FED terus nak potong sampai separuh 2020.
  11. Apa lagi, habis-habisan la full margin. Terus jadi trillionaire nanti.
    CAKAP SIANG PANDANG-PANDANG, CAKAP MALAM DENGAR DENGAR..
    Kau nak tahu sumber mana aku dapat maklumat nie?
    Baik kau download apps nie kat phone kau..
    https://jump.wikifx.com/B325E3290A9FEA06https://jump.wikifx.com/B325E3290A9FEA06https://jump.wikifx.com/B325E3290A9FEA06
    P/S: Boleh la lepas nie terus financial freedom dan FTT.
    #roadtoftt

Overseas Institutions Increase Holding of RMB Bonds in November
Although the US bond yields went up markedly due to the Fed’s holding of interest rate in November, overseas capital remains enthusiastic about stepping up holding of RMB bonds. In November 2019, overseas institutional investors’ net bond purchase in the interbank bond market amounted 98.8 billion yuan. This means that overseas institutions cumulatively bought more than 970 billion yuan of bonds in the first 11 months of this year, and the figure will most certainly break the trillion mark before 2019 ends.


Overseas institutions continued to significantly increase Renminbi bond-holding in November partly because they believe that the recovery in US bond yields is only temporary. As the Fed is expected to resume rate slash in the first half of 2020, the Renminbi’s spread advantage will become even more obvious, so right now is a great time for bottom-fishing. On the other hand, many overseas institutions find that the proportion of RMB bonds they’re holding is far below the ideal level, so they take full advantage of policy bonus, such as cancellation of investment quota limits for QFII/RQFII and rules allowing non-transacting transfer of bonds under the same overseas entity QFII/RQFII and direct entry channels, to increase their holding of Renminbi bonds.


The surge in overseas institutions’ purchase of RMB bonds suggests their trading strategies have become more diversified. In the past, overseas institutions mainly profit from buying at a low price and selling when the price goes up. Now they are holding bonds through Bond Connect while buying financial derivatives overseas to carry out hedging or arbitrage. Overseas institutions are willing to step up holding of RMB bonds in November possibly because the want to be more prepared for Federal Reserve’s interest rate cut in the first half of 2020.


Download WikiFX App to find more FX market analysis:https://jump.wikifx.com/B325E3290A9FEA06

roadtoftt

Coach Gero merupakan Forex Trader sejak 2007 hingga sekarang dan telah membantu berpuluh ribu trader melalui online offline seminar produk dan servis yang dijalankan.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top