skip to Main Content
Dolar Menguat Apabila Pedagang Mengharap Pada Pemotongan Kadar Sebelum Powell Berucap.

Dolar menguat apabila pedagang mengharap pada pemotongan kadar sebelum Powell berucap.

Dolar lebih tinggi pada dagangan awal di Eropah pada hari Jumaat apabila ucapan yang ditunggu oleh Pengerusi Rizab Persekutuan Jerome Powell menjelang pada pukul 10 pagi ET (1400 GMT).

Sementara itu, yuan China merosot ke paras terendah bagi 11 tahun yang terbaru untuk hari kedua berturut-turut, sementara sterling mempertahankan keuntungan yang dibuat dalam pemerasan pendek pada hari Kamis pada putaran positif yang keluar dari pertemuan Perdana Menteri Boris Johnson dengan Kanselor Angela Jerman Merkel dan Presiden Perancis Emmanuel Macron.

Powell berada di bawah tekanan politik yang kuat dari ‘White House’ untuk mengurangkan kadar faedah secara agresif – Presiden Donald Trump telah dipanggil bagi pemotongan titik peratusan penuh – untuk mempercepat pemulihan kelembapan yang mengakibatkan sebahagian besarnya dari dasar perdagangan Washington sendiri dan kesan pudar pemotongan cukainya.

Kelembapan, yang dilihat selama beberapa bulan di China, Jepun dan Eropah, juga memberi kesan pada pembuatan A.S. juga, dengan indeks pengurus pembelian IHS Markit aktiviti jatuh di bawah 50 untuk kali pertama dalam hampir 10 tahun pada bulan Ogos.

Walau bagaimanapun, kekuatan berterusan permintaan domestik A.S. – yang jelas dalam serangkaian laporan yang kukuh dari peruncit A.S. dalam beberapa minggu kebelakangan ini telah menghentikan pegawai Fed dari melonggarkan dasar monetari secara agresif

Miera Chin

Miera Chin merupakan forex trader dan juga admin bagi website roadtoftt.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top