skip to Main Content
Dolar AS Tidak Berubah; Trump Berkata Pegawai Rizab “Tidak Mempunyai Petunjuk”

Dolar AS tidak berubah; Trump berkata pegawai Rizab “Tidak Mempunyai Petunjuk”

Tiada perubahan bagi mata wang dolar pada rabu ini apabila Presiden AS Donald Trump berkata bahawa pegawai Rizab Persekutuan sendiri ‘tidak mempunyai petunjuk ‘ mengenai kadar.

Hai ini kerana maklum Trump dalam tweetnya mata wang Euro dan mata wang lain masih lagi bawah nilai terhadap mata wang dolar AS dan memberikan kedudukan yang agak teruk bagi Dolar AS. Malah katanya lagi kadar faedah Rizab yang terlalu tinggi beserta pengetatan kuantitatif yang tidak masuk akal memberi signal bahawa mereka tiada petunjuk.

Sementara itu, selepas Ketua Fed Jerome Powell memberi isyarat bahawa bank sentral akan “bertindak sesuai untuk mengekalkan perkembangan itu, dengan pasaran buruh yang kuat dan inflasi berhampiran 2% objektif. ” Ia membuatkan para pedagang membuat spekulasi terhadap kemungkinan bank sentral membuat pemotongan kadar atas sebab inflasi yang perlahan serta ketegangan perdagangan yang semakin meningkat

Rizab Persekutuan akan mengadakan mesyuarat dasar seterusnya pada 18-19 Jun dan dijangka mengekalkan kadar tidak berubah.

Miera Chin

Miera Chin merupakan forex trader dan juga admin bagi website roadtoftt.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top