skip to Main Content
Dolar A.S Tergantung Lebih Dua Minggu Di Paras Tinggi Dan Sterling Stabil.

Dolar A.S tergantung lebih dua minggu di paras tinggi dan Sterling stabil.

Dolar A.S tergantung lebih dua minggu di paras tinggi pada isnin ini setelah hasil pembedaharaan A.S memberi harapan bagi potensi ekonomi akan menjadi lebih baik.

Kejatuhan hasil pembedaharaan minggu lalu memberi isyarat kemelesetan yang menyebabkan pertimbangan kadar faedah Rizab Persekutuan menjadi tumpuan.

“Acara utama minggu ini adalah mesyuarat Jackson Hole dan ucapan Pengerusi Fed (Jerome) Powell,” kata Junichi Ishikawa, ahli strategi FX senior di IG Securities di Tokyo.  Powell akan menyampaikan ucapan pada hari Jumaat di mesyuarat tahunan bank pusat di Jackson Hole, Wyoming.

“Apa yang dikatakan Powell adalah fokus kerana perbezaan antara apa yang beliau katakan pada kadar faedah dan apa yang pasaran menjangkakan akan dilakukan oleh Fed,” kata Ishikawa.

Sementara itu, Euro stabil pada 1.1092 manakala pound British naik 0.15% kepada 1.2166.

Yuan China sedikit lebih rendah selepas Presiden A.S., Donald Trump berkata, dia belum bersedia membuat perdagangan dengan China.

Trader juga berhati-hati menjelang debut kadar penanda aras baru China pada hari Selasa, yang diumumkan pada hujung minggu.

Selain itu, Bank Rakyat China pada hari Sabtu melancarkan reformasi kadar faedah untuk membantu mengurangkan kos pinjaman bagi syarikat dan menyokong pertumbuhan yang perlahan, yang telah dilanda perang perdagangan dengan A.S.

Miera Chin

Miera Chin merupakan forex trader dan juga admin bagi website roadtoftt.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top