Cara Newbie Mulakan Forex

Esok akan mula program workshop forex beginner batch #2. Dulu saya tak ada terfikir nak buat sampai level beginner pun, tapi apa yang saya perasan ialah ramai sebenarnya nak belajar dan trade forex cara betul, dan sekaligus pantaskan result.

Bagi yang invest masa, duit, tenaga saya ucapkan tahniah. Sebab tak semua orang ada accessibility macam tu, dan tak semua pun sanggup bagi komitmen.

Paling penting ialah sedar diri kat mana, dan nak ke mana. Jadi buat apa sahaja untuk ke arah mana kita nak sebaiknya.

Isu forex pun satu hal, terutamanya banyak benda negatif pasal forex.
Isu halal haram, isu scam, isu itu ini, banyak sangat isu sebenarnya yang dilemparkan sebelum ini.

Infact salah satu angle juga terukkan keadaan antara dulu dulu terutamanya ialah cikgu saham juga, salah satu ialah angle marketing katakan trade forex haram.

Ini juga halangan nak belajar bagi orang baru..
Dan macam macam lagi lah nak cerita kan..

Apa pun ambil 3 langkah mudah nie kalau nak mula,


1. Dapatkan ilmu dulu

Apa-apa hal cari ilmu dulu, cuba cari satu cikgu yang boleh fokus. Salah satu pelaburan paling baik ialah melabur untuk diri sendiri.


2. Fokus

Fokus salah satu isu masalah utama, kadang terlalu banyak nak berguru, nak cari jalan cepat akhirnya lebih lambat.
Saya ada jumpa juga orang lebih lama dari saya lebih 11 tahun masih lagi tak boleh trading.


3. Fikir long term

Forex ini kena ambil sebagai trading dan juga investment. Jangan fikir terlalu nak dapat income short term sangat, fokus kepada long term.
Bagi yang nak mula Forex dengan betul dan profitable boleh belajar dari video ini..

Written by 

Coach Gero merupakan Forex Trader sejak 2007 hingga sekarang dan telah membantu berpuluh ribu trader melalui online offline seminar produk dan servis yang dijalankan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *