skip to Main Content

Emas Menurun Hari Ini: Kenapa Anda Masih Wajib Tambah Emas di Portfolio Anda

Harga emas mungkin menurun hari ini, tetapi itu tidak bermakna anda harus menjauh daripadanya. Sebenarnya, inilah peluang anda untuk menambah lagi emas ke dalam portfolio anda.

Dalam situasi ekonomi yang tidak stabil, emas masih dianggap sebagai salah satu aset yang paling stabil. Walaupun terdapat beberapa faktor yang menekan harga emas sekarang, seperti pengukuhan dolar AS dan peningkatan suku bunga bon kerajaan, masih ada beberapa faktor yang menyokong harga emas.

Fed baru-baru ini menyatakan pandangan kurang garang dan kebimbangan mengenai had hutang AS, yang memberikan sokongan kepada harga emas. Selain itu, laporan inflasi pengguna terkini dari Amerika Syarikat akan memberikan gambaran lebih jelas tentang haluan harga emas dan USD dalam jangka masa depan.

Dari segi teknikal, walaupun harga emas mungkin turun, ia masih berada dalam kisaran yang wajar. Jika ia terus jatuh, ia mungkin mencari sokongan berhampiran kawasan $2,014, diikuti dengan paras psikologi $2,000. Namun, jika ia mendapat momentum, ia boleh meningkat semula ke paras tertinggi sekitar $2,078-2,079, dengan potensi untuk menakluki paras bulat $2,100.

Oleh itu, jangan panik jika harga emas turun hari ini. Sebaliknya, gunakan peluang ini untuk menambah lagi emas ke dalam portfolio anda. Dengan kestabilan yang ditawarkannya, emas masih merupakan pilihan yang bijak bagi pelabur yang ingin melindungi kekayaan mereka dari kejatuhan pasaran. 💰💪💰💪💰

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *