Skip to content

Up & Down

Iya saya tak nafikan dalam perjalanan kita tak kira dalam kehidupan personal atau pekerjaan apa kita buat akan ada up and down. 

Dan kadang kita terlalu down dan down, lepas tu baru up, dan kemudian baru je up up kita down teruk. 

Saya dalam industri pasaran kewangan fokus pada Forex, Gold dan Oil ini pun macam-macam hal berlaku. 

Saya mula dengan marketiva usd5 percuma pada tahun 2006, dan saya silent tak campur sesiapa sejak 2010 – 2015. Dan kemudian saya ada juga bekerjasama untuk bagi sokongan pada industri. 

Cakap apa saya tak kena.. 

1. Scammer

2. Marketer

3. Sailang orang

Dan macam macam lagilah.. Dan dalam apa tengah buat sendiri, kawan sendiri makan dari dalam, kill apa saya usahakan dan last sekali ugut nak penjarakan saya. 

Dari segi kehidupan financial jangan ceritalah kan, up down up down, down down down teruk pun ada sampaikan makan pun kena tunggu Giant Mark Down baru boleh beli selama berbulan dan makan tahun. 

======================

APA POINT PENTING BOLEH AMBIL? 

======================

1. Dalam apa sahaja kita buat sudah tentu ada halangan, ada kita sengaja dan tak sengaja dan bergantung pada knowledge, experience dan siapa kita berkawan dan bermentor. 

2. Apa yang pasti ialah matlamat kita kena jelas, dan kena keep strong dan ada faith yang tinggi dalam apa kita buat. What, Why sangat penting, dan how itu boleh datang kemudian dengan righ mentor, right community. 

3. Apa yang benar tak benar akan sendiri akan keluar. jangan pernah risau kena itu ini, tamparan hebat dari semua yang tak favor kita. Kata mentor saya ‘ minyak dan air tak pernah bercampur’. Maksudnya akhirnya kebenaran sendiri akan prevail

Apa paling penting ialah jangan pernah giveup, teruskan usaha, dan terus percaya apa anda buat. Bina komuniti, cari mentor, duduk bersama orang yang like minded. 

Dan jangan pernah berharap orang percaya sokong masa kita tengah susah, jadi jangan pernah perasan nak yakinkan orang. 

Biar result berbicara.. Bila sudah berjaya, semua akan kata merekalah yang sokong anda, anda cakap semua betul.. 

So work hard, learn hard, get result gais!

P/S: Bagi yang serius nak saya dan tim bimbing anda dari Zero dan keep strong long term dapat result, join grup telegram sementara saya masih open percuma 

https://t.me/+ub4cHG_MJ38yMmZl

#roadtoftt

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *