skip to Main Content

Wak Doyok

Ini antara yang saya dapat dari Wak Doyok! Untuk pengetahuan Wak Doyok ini bukan sahaja popular dari segi pelbagai bidang perniagaan malah beliau juga seorang IB yang besar dalam Forex Industry salah satunya.

Ini antara key penting..

  1. Transparent – sangat penting untuk kita jujur dalam apa kita buat. Sebagai contoh walaupun kita bagi signal atau kita bagi education untuk buat duit dengan mudah simple, tetapi hakikatnya loss itu tetap ada. Jadi kena jelas macam mana nak handle loss yang sepatutnya selain enjoy result yang kita dapat hasil trading and investing.
  2. Bagi apa mereka nak – masa sama kita juga jangan terlalu ikut apa kita rasa betul. kena ikut apa trader nak serta balancekan antara keduanya. Ramai yang baru sebenarnya amat bergantung pada signal kerana tak tahu nak trade secare profesional sendiri. Tapi masa sama selain bagi signal kena juga tolong fahamkan cara trading sebenar.
  3. Lifestyle – kita kena tonjolkan juga certain privilege hasil trading and investing, jadi tonjolkan lifesytle yang real (dan bukan fake) amat penting untuk memberi motivasi pada follower atau trader yang folllow kita. Ini maksudnya jika kita buat sesuatu dengan betul, itu akan bagi impak jangkamasa panjang yang baik untuk kesemua pihak.

=================

Apa point yang korang boleh take advantage?

  1. Bidang trading investing ini bidang yang amat luas, dan jangan pernah hilang keyakinan kerana rising crypto dan NFT serta pelbagai. Kita kena bijak stay longer in the game than anyone else, itu paling kritikal. Dengan cara ini kita akan gain more knowledger deeper compare pada pesaing kita lantas kita akan buat tindakan yang lebih baik serta hasilkan result yang lebih powerful.
  2. Sentiasa learning dari market benchmarking atau icon dalam sesuatu bidang. kita kena jelas orang yang dah berjaya dah tentu ada resipi atau kandungan formula mereka sendiri. Amat penting observe, belajar, buat tindakan dari apa kita dapat apa mereka cakap buat dan bertindak. Ini key penting!
  3. Measure – ini always formula saya dari dulu, cari apa yang workable , apa yang tak workable, dan macam mana nak buat lebih baik. sentiasa adakan gap analysis, dari mana kita patut improve based on mungkin dari segi aktiviti, tindakan, atau pun mungkin dari segi main priority kita based on financial, relationship, atau health dan sebagainya. Ini kerana apa kita plan dan buat tak semestinya sama dengan atas kertas, kita kena pandai ubah, olah dan hasilkan result.

“Be like water” – Bruce Lee!

Join grup telegram 1 quarter challenge RTFTT sini untuk mula belajar dan dibimbing secara extensive dan deeper !

https://t.me/+ub4cHG_MJ38yMmZl