Skip to content

Memahami trading Gold, entry timeframe kecil sell berlawanan timeframe besar buy

Coach Gero menerangkan tentang penggunaan Defensive Trading, Risk Tolerance Trading atau Capital Protection

Coach Gero memecahkan Risk kepada beberapa bahagian iaitu

  1. Risk Adverse
  2. Defensive Trading 
  3. Risk Tolerance

Coach Gero juga mengingatkan kembali kepada Mantra/Principle yang di pelajari iaitu “Always Protect Capital” ia amat penting bagi setiap trader.

Antara perkara yang di beri oleh Coach Gero ialah

  • Memahami Modal – Berapa banyak masih Floating? Boleh mengambil High risk tetapi Coach tidak menggalakkan. Jika mengambil High Risk Coach menyarankan untuk mengambil kira berapa percent untuk Cut loss dan tunggu di Timeframe yang sepatutnya atau Entry Zone yang sepatutnya.
  • Jangan takut untuk Kill Profit ini kerana kita masih boleh membuat profit semula di masa hadapan. Sebagai contoh, Anda telah mendapat profit sebanyak 500USD dan Float 250USD lebih baik untuk Kill profit 250USD itu lalu sabar dan tunggu untuk memasuki Entry yang baharu
  • Focus Video ini untuk memahami Defensive Trading dimana kita menyelamatkan Capital bermaksud walau kita mengambil langkah untuk High Risk kita masih mengambil kira berapa yang sanggup hilang dan hentikan trade jika market tidak mengikut kehendak kita dan menunggu di tempat yang kurang risiko. Ini kerana Pengurusan Risiko amat penting bagi setiap Traders untuk memahami.

Lihat Video di atas untuk memahami Trading Gold dengan lebih teliti dan qualiti bersama Coach Gero

Like Share dan Subsribe Youtube Video Kami di Road to FTT 

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *