Skip to content

Berapa Trader Patut Letak Target? Berapa Peratus? Berapa Dollar? Berapa Sehari, Seminggu, Sebulan?

Coach Gero Memberi Penjelasan Berkenaan Tentang Target Untuk Setiap Trader

Coach Gero menerima pelbagai jenis soalan seperti contoh Berapa Perlu dapat? Berapa percent sehari dari modal? Kalau dapat 20USD dari 50USD modal okay atau tidak?

Coach Gero berpendapat soalan seperti ini datang dari seseorang yang tidak mempunyai kefahaman yang mendalam di dalam pengurusan account. Jangan risau kerana hari ni Coach akan merungkai segala persoalan yang bermain di minda anda!

  • Urus Asset (Pecahan Asset)
  1. Security capital
  2. Growth capital
  3. Risk capital
  •  Don’t Get Caught In Volatility 

– Jangan Terperangkap dalam Volatility bermaksud kita harus jauhkan diri daripada masuk di dalam Timeframe kecil ini kerana Timeframe kecil mempunyai Volatility yang amat tinggi. Adalah lebih baik untuk masuk di Timeframe yang lebih besar seperti contoh yang diberikan oleh Coach Gero iaitu jika kita melihat kepada pengurusan account sesebuah syarikat kita akan lihat 3 tahun pengurusan syarikat dan bukan tiga bulan ini kerana timeframenya lebih  besar dan lebih meyakinkan berbanding 3 bulan.

  •  Concept 10% 

Apa itu concept 10%? adakah 10% Tuan penasihat? TIDAK! 

  1. 10% Harian
  2. 10% Mingguan
  3. 10% Bulanan
  4. 10% Tahunan

– Coach Gero berpendapat adalah lebih baik jika kita dapat berdagang di timeframe yang sebesar yang mungkin ini kerana ia lebih selamat dan bagus berbanding timeframe yang kecil. sebagai contoh Coach Gero sendiri target sebanyak 10% seminggu ia adalah high risk bagi Coach Gero kerana volatility bulanan lebih rendah berbanding volatility yang tinggi pada mingguan. Coach menegaskan untuk jauhkan diri daripada Volatility yang tinggi untuk mendapatkan target yang lebih consistent. 

 

Untuk Memahami Dengan Lebih Teliti Lihat Video Di Atas

 

Like Share dan Subsribe di Youtube kami Road To FTT dan ikuti Coach Gero untuk mendapatkan Ilmu baharu setiap hari

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *