Hari ini saya sengaja kongsikan pada subscriber dalam emel saya untuk online fx training dan juga dalam grup bimbingan Forex Lab saya tentang beberapa perkara.

Perkara utama yang paling penting ialah always always always dapatkan skil dahulu, dan jangan kejar duit.

Ini kerana bila skil dah ada, duit akan datang.

Jadi skil pertama yang perlu anda ada ialah.

  1. Tahu macam mana nak baca trend.
  2. Tahu macam mana nak entri.
  3. Tahu macam mana nak counter dengan guna money management yang betul.

Ini asas paling utama, dan selalu saya tekankan dalam Dynamic trading.

Sebab itu saya tak mahu anda yang follow saya pakai akaun demo, sebab akaun demo ini akaun besar, tak ada kecil kecil.

Apa yang saya nak anda belajar dan guna ialah akaun kecil USD100 paling kurang, dan gunakan lot 0.01 = 1 sen.

Ini untuk bantu anda trading dengan cekap dulu, skil dulu, bila skil mantap, anda akan tahu kat mana.

Dan bila guna 100usd = 1 sen, anda akan tahu anda tak berdebar jantung trading kalau salah arah. Dan sebenarnya bukan salah arah pun, sebab market Forex cara pergerakan ialah dengan turun naik, dan dia naik untuk turun mengikut timeframe besar.

Dalam video bawah ini saya banyak explain, sila tonton.